جامعهرفاه و تامین اجتماعی

فقط ۴۰ درصد افراد مبتلا به ایدز شناسایی شده‌اند

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه باید حدود ۵۴ هزار فرد مبتلا به HIV در کشور داشته باشیم، گفت: تعداد افراد شناسایی شده حدود ۴۰ درصد این موارد هستند.

کمال حیدری، روز سه شنبه در همایش روز جهانی ایدز که به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: وقتی به گذشته نگاه کنیم با توجه به اثر تجمعی، حدود ۲۱ درصد افزایش جمعیت افراد درگیر را داریم و این نشان دهنده اهمیت بحث شناسایی و مراقبت و پیشگیری است و البته شناسایی مبتلایان به HIV پیچیده‌تر از سایر بیماری‌ها است.

وی افزود: کاهش میزان بروز و مرگ در این سال‌ها حکایت از این واقعیت دارد که ما در قسمت درگیری و فوت کاهش داشتیم که این هم تأیید زحمت عزیزان در مدیریت برنامه است. به تفکیک مناطق ۵ گانه جهان در منطقه امرو و مدیترانه شرقی ۴۲۰ هزار مبتلا به این ویروس داریم. در این تعداد ما در تشخیص ۴۴ درصد افزایش و در بحث فوت ۵۰ درصد افزایش را می‌بینیم که در منطقه مدیترانه شرقی است. البته برخی کشورهایی که در منطقه ما هستند به نظرم اطلاعات را به صورت کامل ارائه نمی‌دهند. هرچند منطقه ما نسبت به سایر مناطق وضعیت بهتری دارد اما بازهم جای کار بیشتری وجود دارد.

حیدری ادامه داد: در کشور ما هم حدود ۵۴ هزار فرد مبتلا به HIV باید داشته باشیم و تعداد افراد شناسایی شده حدوداً یک سوم و یا ۴۰ درصد این موارد هستند و ۲۲ هزار نفر شناسایی شدند و افراد تحت مراقبت ۱۵ هزار و ۷۹۹ نفر بودند، افراد تحت درمان هم تقریباً در همین حد است. این نشان دهنده این است که افراد در حد تقریباً کامل تحت پوشش هستند و پاسخی که به درمان داده شده است به شکل مناسب بوده و حدود ۱۴ هزار نفر پاسخ مناسبی را دریافت کردند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، اظهار کرد: روند شناسایی در سنوات اخیر رو به افزایش است که یک دستاورد ارزشمند است و به ۴۰ درصد رسیده است و افراد تحت پوششی که نسبت به موارد زنده تشخیص داده شده‌اند، هم به همین ترتیب است و به هر حال سیر صعودی افراد تحت پوشش درمان بسیار ارزشمند بوده و نشان دهنده زحماتی است که در سالیان قبل صورت گرفته است.

او تاکید کرد: در کمپین ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر بیماری HIV تاکنون توانستیم ۶۰ هزار نفر را آزمایش کنیم که حرکت خوبی در بحث شناسایی است. تمرکز بر پیشگیری از بیماری و تشخیص موارد از اقدامات مهم است و این هدف مشتمل بر ۵ هدف نهایی، ۱۲ هدف زیربنایی، ۱۲ استراتژی و ۲۵۹ هدف اختصاصی است که در اهداف اختصاصی سهم هر یک از شرکای برنامه به صورت واضح به گونه‌ای تعیین شده است که برآیند کلی تحقق اهداف منجر به دستیابی اهداف بین‌المللی ۹۰-۹۰-۹۰ شود؛ یعنی ۹۰ درصد مبتلایان شناسایی شوند، ۹۰ درصد موارد شناسایی شده تحت درمان مستمر قرار گیرند و ۹۰ درصد موارد تحت درمان بار ویروسی به مقادیر غیرقابل انتقال، کاهش یابد.

حیدری ادامه داد: استراتژی‌های پنجمین برنامه به نحوی مشخص است که با سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها امکانات تشخیص و درمانی HIV را افزایش دهیم و نظام مراقبت اپیدمیولوژیک را ارتقا دهیم.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا