خدمتی که «کرونا» به «علم» کرد
تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد کرونا سبب افزایش اعتماد مردم به علم شده است.
بر اساس بخش جهانی رصد پایگاه «Wellcome»، (Wellcome Global Monitor) به نظر میرسد کرونا سبب شده است تا اعتماد مردم به علم افزایش پیدا کند.
بر اساس جدیدترین نظرسنجی صورت گرفته، در سطح جهانی، افرادی که گفته اند بسیار به دانشمندان اعتماد دارند، از ۳۴ درصد در سال ۲۰۱۸ به ۴۳ درصد در پایان سال ۲۰۲۰ رسیده است.
پایگاه «ولکام» در ادامه با تغدادی افراد در خصوص اعتمادشان به دانش پس از همه گیری کرونا مصاحبه کرد.
این پایگاه نوشت: اعتماد به علم امری مهم محسوب میشود. بدون این اعتماد نمیتوان به نتایجی در زمینه حوزه سلامت عمومی دست یافت. برای بسیاری از مردم، کرونا نقش دانش را در مقابله با بیماری در جهان برجسته کرد؛ به مانند «کلمنته لئون» (Clemente Leon) که اصالتا مکزیکی تبار است و میگوید در طول همه گیری کرونا، دیدگاه هایش از استحکام بیشتری برخوردار شده اند.
او میگوید: دیدگاههای من در خصوص پیشرفتهای علمی پس از کرونا قویتر شده است و من میدانم اکنون بیشتر به آنها (دانشمندان) اعتماد میکنم.
اما برای اشلی (Ashley) همه گیری کرونا سبب شد تا برای وی این پرسش مطرح شود که چگونه دولت از دادههای علمی استفاده میکند.
او میگوید: در طول کرونا من شاهد روشی بودم که به طور ویژه آمریکا از آن بهره میبرد. من احساس کردم نمیتوان به بسیاری از صحبتها که گفته میشود اعتماد کرد. من دچار شک و تردید شده بودم و در نهایت به دانشمندانی رسیدم که اینجا قرار دارند و در حال انجام وظیفه هستند. آنها اینجا هستند تا به ما کمک کنند و من نیاز دارم تا بجای تمرکز بر دولت و اینکه آنها چگونه با کرونا تعامل میکنند، به علم اعتماد کنم.
در آمریکا بر اساس نظرسنجی صورت گرفته از هر ده نفر، فقط اندکی بیش از یک نفر گفته اند که به دولت شان بسیار اعتماد دارند. این در حالی است که بیش از ۵ نفر از هر ۱۰ نفر گفته اند که به دانشمندان کشورشان اطمینان دارند.
در اندونزی نیز نتایج تحقیقات نشان میدهد که مردم این کشور به همان اندازه که به پزشکان سنتی اطمینان دارند، به دانشمندان کشورشان اعتماد دارند.