نبرد حقوقی خرازان و داروخانهداران بر سر لوازم آرایشی
مشاور عالی انجمن داروسازان ایران ضمن انتقاد از ادعای صنف خرازی مبنی بر ممنوع شدن عرضه محصولات آرایشی و بهداشتی در داروخانهها، گفت: عجیب است که هیات نظارت بر فضای کسب و کار به موضوع عرضه محصولات آرایشی و بهداشتی در داروخانه ورود میکند و پیگیر ممنوعیت عرضه این محصولات در سطح داروخانههاست؛ در حالیکه بر اساس قانون تعزیرات حکومتی مصوب سال ٦٧ و ماده ١٦ و ٢١ قانون مذکور مجاز بودن عرضه فرآوردههای مذکور در داروخانه تصریح شده است.
محمد بقایی – داروساز و مشاور عالی انجمن داروسازان ایران در گفتگو با ایسنادر رابطه با فشارهایی که به داروخانه ها از سوی برخی اصناف وارد می شود، گفت: عجیب است که هیات نظارت بر فضای کسب و کار با شکایت صنف محترم خرازی به موضوع عرضه محصولات آرایشی و بهداشتی در داروخانه ورود میکند و پیگیر ممنوعیت عرضه این محصولات در سطح داروخانههاست؛ در حالیکه بر اساس قانون تعزیرات حکومتی مصوب سال ٦٧ و ماده ١٦ و ٢١ قانون مذکور مجاز بودن عرضه فرآوردههای مذکور در داروخانه تصریح شده است.
بقایی اضافه کرد: بر اساس قوانین از جمله ماده ٨ قانون تشکیل وزارت بهداشت، داروخانه مؤسسهای پزشکی است که مجوز آن را وزارت بهداشت صادر میکند. آیا از نظر قانونی صحیح است که شورای رقابت برای مباحثی همچون تنظیم آئیننامه آن ورود نماید؟
وی با انتقاد از عدم دعوت از نمایندگان جامعه داروسازی در نشستها و جلساتی که در اصناف برای بررسی ادعای صنف خرازی برگزار شده، گفت: بر اساس قانون داروخانه موسسه پزشکی است حالا اگر برخی از شما عزیزان به این اصل قانونی باور ندارید و آن را صنف میدانید، چرا در جلسات تصمیمگیری در رابطه با امور داروخانه از نمایندگان قانونی آن دعوت نمیکنید؟
وی افزود: مگر بر اساس قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و ماده ٢ این قانون موظف نیستید که در زمان تصمیمگیری درباره صنفی از نمایندگان قانونی آن کسب نظر نمایید؟
بقایی با اشاره به اینکه با بیتدبیریهای متوالی داروسازان کشور را دلسرد نکنید، تصریح کرد: ما هشدار میدهیم داروخانه تابلوی رشته داروسازی است و هر گونه تضعیف داروساز و داروخانه منجر به افزایش خروج نخبگان و فرار مغزها خواهد شد و در نتیجه این خطر وجود دارد که در آینده مجبور به واردات صد در صدی دارو از خارج از کشور باشیم.