چندرسانه‌ای

مدیران پرسپولیس و استقلال انسان‌های کوچکی هستند

در فصل نقل و انتقالات رقم‌هایی به گوش‌مان می‌خورد که باعث تعجب‌مان می‌شود و مدیران عامل بدون پشتوانه این رقم‌ها را به بازیکنان پیشنهاد می‌کنند و سر آخر هم نمی‌توانند مبلغ را پرداخت کنند. در حال حاضر مدیران عامل باشگاه‌ها و بخصوص استقلال و پرسپولیس انسان‌های کوچکی هستند. در حال حاضر فردی که حتی نمی‌تواند شماره اتاق خود در هتل را بخواند، مدیر شده و این فاجعه است.

سال‌هاست که باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس هر روز با مشکلات جدیدی روبه‌رو می‌شوند، مشکلاتی که بیشتر از جنس مادی است و همانند زخمی پیکر این ۲ باشگاه پرهوادار را خش می‌اندازد. گاهی این مشکلات آن‌چنان بزرگ است که نمی‌توان مرهمی برای آن پیدا کرد. سرخابی‌ها سال‌هاست با بدهی به بازیکنان خارجی روبه‌رو هستند که این مشکلات در نهایت به پرداخت بدهی‌ها ختم می‌شود اما گاهی این مبالغ تا حدی بزرگ است که پرداخت آن به هیچ وجه کار آسانی نیست و سرآخر باعث بسته شدن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه می‌شود.
یکی از پرونده‌های سنگین استقلال بدهی ۱۰۰ میلیارد تومانی این باشگاه به آندره‌آ استراماچونی، سرمربی ایتالیایی و پیشین این تیم بود که پرداخت این مبلغ مدیران وقت استقلال را با چالشی بزرگ مواجه کرد اما به هر حال این مبلغ پرداخت و این پرونده بسته شد. از سوی مقابل بدهی ۳۰ میلیارد تومانی بوژیدار رادوشویچ، دروازه‌بان سابق پرسپولیس که مدیران کنونی در حال پرداخت اقساط این مبلغ هستند. این بدهی تنها بخش کوچکی از بدهی سرخابی‌ها محسوب می‌شود. این دو تیم پیش از این هم پرونده‌های زیادی در کمیته انضباطی فیفا داشتند و قطعاً این پرونده‌ها در آینده نیز گریبان‌گیر سرخابی‌ها خواهد بود.

بدهی‌های این دو تیم تا حدی زیاد است که مسئولان اعتقاد دارند براساس قانون تجارت این دو باشگاه ورشکسته هستند اما با وجود این به حیات خود ادامه می‌دهند و بدهی‌های این ۲ باشگاه بزرگ کشورمان به مدیران آینده انتقال می‌یابد. این دو باشگاه در حال حاضر با بدهی ۲۰۰۰ میلیاردی روبه‌رو هستند و در حالی که هیچ درآمدی ندارند، این مبلغ بیشتر خواهد شد. سرخابی‌ها علاوه بر بدهی‌های خارجی در داخل هم بدهی‌هایی دارند. بدهی به هتل‌ها، شرکت‌های هواپیمایی و همچنین مبلغ اجاره ورزشگاه آزادی جزو این بدهی هاست.
طبق آخرین ادعای مهیار عسگریان، مدیر عامل شرکت توسعه، دو تیم استقلال و پرسپولیس به این شرکت بدهکارند. او گفت: «این ۲ باشگاه و فدراسیون‌ چیزی بالغ بر ۲۵۰ میلیارد تومان از باب نگهداری اماکن بدهی دارند. این مبلغ هم سنواتی بوده و از سال ۹۲ شروع می‌شود. اگر بخواهید به روز در نظر بگیرید، مبلغ بسیار بزرگی به حساب می‌آید. ملاک ما برای هزینه نگه‌داری یا اجاره، کارشناسی مرکز کانون قوه قضائیه است. برای هر بازی‌ فوتبال هزینه اجاره ۵۲۰ میلیون تومان است.»

بارها در مورد دلایل بدهی‌های سرخابی‌ها صحبت شده و کارشناسان فوتبال سوء مدیریت را دلیل اصلی این موضوعات می‌دانند. سعید فائقی، معاون فنی پیشین سازمان تربیت بدنی که از سال ۷۳ تا ۸۰ در سازمان تربیت‌بدنی مشغول به کار بود در خصوص مشکلات مدیریتی در این ۲ باشگاه با «ایران ورزشی» این‌گونه صحبت می‌کند: «چرخش مدیران باعث شده تا سرخابی‌ها با این مشکلات مواجه شوند. این دو باشگاه‌ درآمدی ندارند در حالی که حق پخش می‌تواند باعث شود مشکلات این دو تیم تا حد زیادی حل شود. حق پخش موضوعی است که سال‌هاست مطرح شده و در حال حاضر این قانون تنها یک تبصره بودجه می‌خواهد که بگویند مثلاً ۵ درصد از بودجه در اختیار تیم‌ها قرار بگیرد. این موضوعات تعاملی است و با توجه به علاقه مردم به ورزش، صداوسیما می‌تواند با تعامل بیشتر باعث رونق ورزش شود. همین چند روز پیش سالگرد دیدار تیم ملی کشورمان با استرالیا و صعود به جام جهانی بود، مردم در روز سالگرد هم نسبت به این اتفاقی که افتاد شادی می‌کنند و این نشان دهنده علاقه مردم به فوتبال است.»
او با اشاره به این موضوع که اقتصاد کشورمان هم با مشکلاتی مواجه است، می‌افزاید: «در واقع این ورزش و هواداران این دو تیم هستند که باعث شده تا استقلال و پرسپولیس سر پا بمانند وگرنه این ۲ باشگاه همانند باشگاه‌های دیگر منحل می‌شدند. ما در گذشته مدیرانی داشتیم که فوتبالی بودند و اطلاعات زیادی از اقتصاد نداشتند اما مدیریت آنها به گونه‌ای بود که تیم با این مشکلات مواجه نشود. این مدیریت است که با صرفه‌جویی در هزینه‌ها باعث می‌شود تا تیم با بدهی‌های مختلف مواجه نشود. در فصل نقل و انتقالات رقم‌هایی به گوش‌مان می‌خورد که باعث تعجب‌مان می‌شود و مدیران عامل بدون پشتوانه این رقم‌ها را به بازیکنان پیشنهاد می‌کنند و سر آخر هم نمی‌توانند مبلغ را پرداخت کنند. در حال حاضر مدیران عامل باشگاه‌ها و بخصوص استقلال و پرسپولیس انسان‌های کوچکی هستند. در حال حاضر فردی که حتی نمی‌تواند شماره اتاق خود در هتل را بخواند، مدیر شده و این فاجعه است.»
او می‌گوید: «اعتقاد من این است که برای مدیران عامل باشگاه‌ها کلاس‌های آموزشی در نظر گرفته شود و در این کلاس‌ها اقتصاد تدریس شود تا مدیران بدانند که اقتصاد چیست و چگونه می‌توانند کار اقتصادی انجام دهند. در حال حاضر حضور امیدهای ما در المپیک آرزو شده است. باخت به هنگ‌کنگ فاجعه بود، زمانی ما به تیم‌هایی مثل کره جنوبی و ژاپن می‌باختیم که این تیم‌ها همرده ما بودند اما حالا دیگر به هنگ‌کنگ می‌بازیم.»

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا