نقد و تحلیل

روزنامه جمهوری اسلامی: با دیپلماسی درست، می توانیم دوره ترامپ را از تهدید به فرصت تبدیل کنیم

به قدرت رسیدن مجدد دونالد ترامپ در آمریکا از نظر عده‌ای از صاحبنظران یک تهدید برای کل جهان است ولی عده‌ای آن را یک فرصت تلقی می‌کنند. این تفاوت دیدگاه به میزانی که حکایت از تضاد کامل در ارزیابی‌ها داشته باشد، در عالم سیاست پدیده‌ای کم‌سابقه است.

حتی در خود آمریکا تعدادی از معروف‌ترین روزنامه‌ها با به قدرت رسیدن ترامپ برخورد منفی کردند. نیویورک‌تایمز نوشت: پیروزی ترامپ، دوره‌ای از بلاتکلیفی و تعلیق را برای کشور (آمریکا) کلید می‌زند. واشنگتن‌پست هم نوشت: ترامپ، نخستین مجرمی است که دومین دوره ریاست ‌جمهوری غیرپیوسته را برنده می‌شود.
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: کشورهای اروپائی از به قدرت رسیدن مجدد ترامپ احساس خطر کردند. رئیس ‌جمهور فرانسه و بعضی دیگر از سران کشورهای اروپائی بگونه‌ای در این زمینه سخن گفتند که گوئی همگی باید برای در امان ماندن از پس‌لرزه‌های این واقعه کمربندها را محکم ببندند.
دولت چین با اینکه مشکلات زیادی را با دور اول ریاست ‌جمهوری ترامپ تجربه کرده، در اولین روز به او تبریک گفت. پوتین رئیس ‌جمهور روسیه نیز هرچند با دو روز تأخیر از پیروزی او استقبال کرد. حتی دولت ونزوئلا هم به ترامپ تبریک گفت و برای گسترش روابط با آمریکای تحت حکومت او اعلام آمادگی کرد.
 دونالد ترامپ به مسلمانان آمریکا وعده داد به جنگ غزه و لبنان پایان خواهد داد و صلح و آرامش را در خاورمیانه برقرار خواهد کرد. درست است که ترامپ در باطن از حامیان پروپاقرص رژیم صهیونیستی است و قباله کردن جولان به نام اسرائیل و اجرائی کردن پیمان ابراهیم میان اسرائیل و چند کشور عربی را در کارنامه خود دارد ولی مسلمانان آمریکا به وعده‌های مثبت او اعتماد کردند و اکنون که او پیروز شده عمل به این وعده‌ها را از او مطالبه می‌کنند.
برای مردم ایران اکنون سؤال مهم اینست که بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، یک تهدید برای ایران محسوب می‌شود یا فرصت؟
اگر به کارنامه ترامپ در دور اول ریاست ‌جمهوریش نگاه کنیم، با توجه به خارج کردن آمریکا از برجام، ترور سردار سلیمانی و اِعمال تحریم‌های حداکثری علیه ایران، قطعاً نمی‌توان به قدرت رسیدن او را یک فرصت برای ایران دانست. در عین حال خود ترامپ درباره نگاه آینده‌اش به ایران سخنانی گفته و ارزیابی ناظران بین‌المللی از وضعیت امروز او نیز حاوی نکاتی است که از او یک تهدید بالفعل ترسیم نمی‌کند. بنابراین، سیاست ما می‌تواند در تبدیل کردن این تهدید بالقوه به یک تهدید بالفعل و یا جلوگیری از بالفعل شدن آن مؤثر باشد.
چگونه سخن گفتن مسئولان ایرانی، هماهنگ بودن آنان در موضعگیری‌ها و در نظر گرفتن منافع ملی در رفتارها و گفتارها در تبدیل کردن تهدید به فرصت و یا لااقل جلوگیری از بالفعل شدن تهدید بالقوه نقش مهمی دارند. ما باید نقشه رژیم صهیونیستی برای کشاندن ترامپ به عرصه خصومت عملی با ایران را نقش بر آب کنیم. اگر با این استراتژی به پیش برویم، می‌توانیم مانع بالفعل شدن این تهدید بالقوه شویم.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا