چرا زمینلرزه در ژاپن خسارت ندارد و در کشور ما تخریب میکند؟
اسماعیل بایرام نژاد، رئیس مرکز زلزلهنگاری کشور در جلسه ستاد مدیریت بحران استان کرمان اظهار کرد: کشور را بلایای طبیعی تهدید میکند و هنوز زلزله شاید پرخطرترین پدیده ای باشد که با آن مواجه هستیم.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به زلزلههای ۱۰۰ سال اخیر در ایران گفت: هیچ جای کشورمان ساکن و بدون زلزله نیست و این را زلزلههای ثبتشده در نقشه نشان می دهد.
بایرام نژاد تصریح کرد: ما امکان این را نداریم که همه زلزلهها را ثبت کنیم و ۹۰ درصد موارد ثبت شده مربوط به ۲۶ سال اخیر است که پایگاههای لرزهنگاری در کشور توسعه پیدا کرده است.
وی بیان کرد: آمار نشان می دهد در کشور هر ۱۰ سال یک زلزله بزرگتر از ۷ ریشتر داریم و هر سال یک تا دو زلزله بین ۶ تا ۶.۵ ریشتر رخ می دهد که این آمار متفاوت است.
رییس مرکز لرزهنگاری کشور با اشاره به اینکه هر ۱۰ سال یک بار یک زلزله مخرب داریم، گفت: عمق زمین لرزهها در ایران عمدتا زیر ۲۰ کیلومتر است. بعضا برخی میگویند چرا زلزله ۷ ریشتری در ژاپن خسارت زیادی ندارد و در کشور ما تخریب میکند؟ یک دلیل آن عمق زمین لرزه هاست. در ایران این عدد (عمق) کم است و باعث می شود انرژی زمینلرزه، تخریب زیادی را ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه استان کرمان گسلهای فراوانی دارد که زمین لرزههای زیادی را موجب می شوند، افزود: شبکه لرزه نگاری از ۱۰ سال قبل در استان کرمان فعال شده و بیش از ۸۰ درصد زلزله های ثبت شده مربوط به این بازه زمانی است که اهمیت شبکه های لرزهنگاری را نشان می دهد.
بایرام نژاد با اشاره به اینکه ثبت زمین لرزه های کوچک و پایش روند فعالیت گسل ها به پیشبینی ها در آینده کمک می کند، گفت: ایستگاه های لرزه نگاری برای مطالعه ساختار و پیش نشانگرهای زمین لرزه و … کمک می کند.
وی با بیان اینکه در حال حار ایستگاه های لرزه نگاری کشور به ۴۰۰ مورد افزایش یافته و سهم استان کرمان ۲۶ مورد است، تصریح کرد: باید سالانه حدود ۵۰ ایستگاه راه اندازی کنیم اما با بودجهای که به ما داده میشود، نمی توانیم بیش از ۲ ایستگاه راه اندازی کنیم و به شدت به حمایت های استانداران نیاز داریم.