سرگردانی متقاضیان تحصیل در دانشگاه فرهنگیان
وزارت آموزش و پرورش بهمن ماه سال ۹۹ و همزمان با ثبتنام برای کنکور ۱۴۰۰ در اطلاعیهای اعلام کرد: «محدودیتی برای افراد جهت ثبتنام و شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ از سوی آموزش و پرورش تا ۲۴ سال ایجاد نشده و داوطلبان میتوانند در آزمون متبوع ثبتنام کنند.»
به گزارش تسنیم، با توجه به این اطلاعیه برخی از داوطلبان با هدف انتخاب دانشگاه فرهنگیان و با این تصور که حداکثر سن ۲۴ سال است، در کنکور شرکت کردند اما هماکنون و در مرحله انتخاب رشته به آنها اعلام میشود سقف سنی همان ۲۲ سال است!
علاوه بر اینکه تغییرات مکرر و لحظهای سن ورود به دانشگاه فرهنگیان و از سوی دیگر اظهارات متناقض مسئولان در این باره باعث سردرگمی و بیاعتمادی داوطلبان شده است، مشخص نیست چرا امسال باز هم سقف سنی ورود به دانشگاه به ۲۲ سال کاهش یافته است. همچنین تاکنون هیچگونه دلیل منطقی و دارای پشتوانه علمی برای مبنا قرار دادن تعیین حداکثر سن ۲۲ سال از سوی آموزش و پرورش ارائه نشده است.
سن ۲۲ سال مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش
ناصر سلیمانزاده، رئیس مرکز برنامهریزی منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش درباره تغییر سن ورود به دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: تعیین حداکثر سن ۲۲ سال برای ورود به دانشگاه فرهنگیان، مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش است. سال گذشته با دستور وزیر آموزش و پرورش سقف سنی به ۲۴ سال افزایش یافت اما امسال هنوز دستوری اعلام نشده است. بنابراین مبنای کار همان ۲۲ سال است که شورای عالی آموش و پرورش تصویب کرده و ما باید مطابق قانون اقدام کنیم.
وی افزود: سال گذشته وزیر آموزش و پرورش از اختیارات خود استفاده کرد و برای افزایش سقف سنی دستور داد اما تا این لحظه هنوز دستوری به ما داده نشده است.
همچنین مریم رنگآمیز طوسی، نماینده معلمان در شورای عالی آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که سال گذشته اعلام کردید شورای عالی آموزش و پرورش افزایش سقف سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان را با هدف کمک به دانشآموزان توانمند متقاضی ورود به این دانشگاه مصوب کرد، پس چرا امسال در دفترچه کنکور سقف سن همان ۲۲ سال ذکر شده است، گفت: سال گذشته این موضوع در شورای عالی آموزش و پرورش مطرح شد و بیشتر اعضا موافق افزایش سن به ۲۴ سال بودند اما مصوب نشد! اما شورای معاونان وزارت آموزش و پرورش درباره افزایش سن به ۲۴ سال تصمیمگیری و آن را اعلام کرد.
مخالفت برخی اعضای شورای عالی با افزایش سن
قاسم احمدی لاشکی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش نیز در این باره گفت: نمایندگان مجلس نیز پیگیر موضوع هستند. باید افزایش سقف سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان را مجدد در شورای معاونان بررسی کنیم.
وی افزود: سال گذشته نظر شورای عالی آموزش و پرورش این بود که سقف سنی به ۲۴ سال افزایش یابد، اما هماکنون برخی اعضای شورا میگویند اینگونه نباشد و فردی که میخواهد دانشجوی تربیت معلم شود، باید سنش پایین باشد.
احمدی لاشکی در پاسخ به این پرسش که آیا موضوع افزایش سقف سنی برای داوطلبان کنکور ۱۴۰۰ حل خواهد شد، گفت: ما هم قبول داریم تغییر مکرر سن ورود به دانشگاه خوب نیست و باعث سردرگمی داوطلبان شده است. شنبه (فردا) در جلسه شورای معاونان این موضوع مطرح میشود تا تصمیم بگیریم.
تشکیل جلسه فوقالعاده
بامداد پنجشنبه (۱۴ مرداد ۱۴۰۰) مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش با صدور اطلاعیهای از افزایش سن پذیرش داوطلبان ورود به دانشگاه های فرهنگیان و تربیت دبیر شهیدرجایی از ۲۲ به ۲۴ سال خبر داد. در این اطلاعیه آمده است:
با توجه به درخواستهای مکرر داوطلبان و به منظور افزایش دایره انتخاب و زمینه سازی برای گزینش اصلح، با تصویب شورای معاونین وزارت آموزش و پرورش و تایید وزیر، حداکثر سن ورود به دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی از ۲۲ سال به ۲۴ سال تمام (متولدین اول مهرماه ۱۳۷۶ به بعد) افزایش یافت.
همچنین وزارت آموزش و پروش در خصوص تعیین سن ورود به دانشگاه فرهنگیان در کنکور سراسری سال ۱۴۰۱ ذکر کرده است: با توجه به تبصره ۱ ماده واحده «نحوه جذب منابع انسانی در مشاغل آموزشی و تربیتی وزارت آموزش و پرورش» مصوبه جلسه ۸۳۳ مورخ ۲۷ آبان ۹۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی، حداکثر سن برای آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ پس از تعیین در دفترچه شماره یک آزمون مزبور درج و اطلاعرسانی خواهد شد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان پاسخگو نبود
گفتنی است پیگیری برای گفتگو با حسین خنیفر، رئیس دانشگاه فرهنگیان برای حل مشکل سقف سنی ورود به دانشگاه به نتیجهای نرسید و او پاسخگوی تماسها نبود.