مرعشی: جلیلی قادر نیست اصولگرایان را نمایندگی کند/احتمالا ترامپ روی کار می آید، باید ایران را به حاشیه امن هدایت کرد
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، به خبرنگار جماران گفت: اختلاف نظری که امروز بین رأی دهندگان به قالیباف با جلیلی وجود دارد، از شکاف بین اصلاحطلبان و جلیلی بسیار عمیقتر است.
مشروح گفتگوی حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی و عضو جبهه اصلاحات را با جماران در ادامه میخوانید:
تحلیل شما از نتایج دور اول چهاردهمین انتخابات رئیس جمهوری چیست؟
بسیار خوشحال هستم که جناب آقای دکتر پزشکیان در مرحله اول درخشش فوقالعادهای داشتند و با حدود یک میلیون تفاوت وارد مرحله دوم میشود. برای مرحله دوم یک ائتلاف بزرگ از اصولگرایان میانه و کل اصلاحطلبان ایران که در مرحله اول هم حامی آقای دکتر پزشکیان بودند، شکل گرفته و این ائتلاف در کنار به میدان آمدن بخشی از آراء خاموش، سرنوشت انتخابات را با شکوه زیاد به نفع آقای پزشکیان رقم خواهد زد.
من ضمن تشکر از تمام دوستان ستادی در سراسر کشور که همت والایی داشتند و در یک فرصت کوتاه این بسیج عمومی را انجام دادند، انتظار دارم که با تکیه بر این ائتلاف جدید و با نشاط سیاسی والا، گام آخر را با استواری بردارند.
یعنی شما هم موافق هستید که ستاد آقای قالیباف و اصولگرایان میانه به سمت حمایت از آقای پزشکیان میآیند؟
من نمیخواهم این را بگویم. آقای قالیباف معذوریتهایی دارد؛ بالأخره رئیس مجلسی است که اکثریت با تندروها است و نمیتواند این کار را بکند. اصولگرایان میانه یک طیف وسیعی است. ملت ایران متوجه نیاز امروز کشور به استقرار یک دولت ملی و فراگیر و دوری از تنگنظری و تندروی هست. ملت ایران ان شاء الله آینده خودشان را با رأی قاطع به جناب آقای پزشکیان رقم خواهند زد؛ که ایشان هم متعهد به تشکیل یک دولت فراگیر و ملی هستند. پیروزی بسیار نزدیک است و گام آخر را همه با هم، با استواری بر میداریم.
در مرحله اول یک نگرانی وجود داشت در این زمینه که اگر انتخابات به دور دوم برود، رأی شکسته شده اصولگرایان منسجم میشود و این به ضرر آقای پزشکیان است. نظر شما در این خصوص چیست؟
اختلاف نظری که امروز بین رأی دهندگان به آقای قالیباف با آقای جلیلی وجود دارد، از شکاف بین اصلاحطلبان و آقای جلیلی بسیار عمیقتر است. ضمن احترامی که به آقای جلیلی قائل هستیم، آقای جلیلی قادر نبوده و نخواهد بود که حتی بتواند اصولگرایان را نمایندگی کند. در واقع اگر آقای جلیلی قادر بود اصولگرایان را نمایندگی کند، میتوانست در مرحله اول این کار را بکند. وقتی کسی در مرحله اول نتوانست این ائتلاف را به وجود بیاورد، حتما در مرحله دوم بسیار ضعیفتر ظاهر خواهد شد.
چه توصیهای دارید به آراء خاکستری که به هر دلیلی در دور اول انتخابات به میدان نیامدند؟ چطور میتوان اینها را قانع به مشارکت در انتخابات کرد؟
اساسا جمعی از رأیدهندگان امید نداشتند که بشود تغییری در کشور به وجود آورد. رأی مرحله اول و تفاوت معنیدار بین آراء آقای پزشکیان و آقای جلیلی به گونهای است که کسانی که در مرحله اول وارد انتخابات نشدند، با یک رأی بسیار تعیینکننده در جمعه آینده میتوانند رفتن کشور به سمت مسیر میانهروی، خردورزی، عقلانیت و استقرار یک دولت فراگیر و ملی را کمک کنند.
برخی معتقدند که آقای پزشکیان باید راهی که رقیب در پیش گرفته، یعنی ترساندن مردم، را طی یک هفته آینده در پیش بگیرد. یعنی به مردم گفته شود که اگر به آقای پزشکیان رأی ندهید، تندروها بر سر کار میآیند. نظر شما در این خصوص چیست؟
الآن صحنه انتخابات کاملا شفاف شده و تفاوتهای معنیدار بین آقای پزشکیان و آقای جلیلی کاملا آشکار است. با توجه به روندی که در انتخابات آمریکا وجود دارد و احتمال روی کار آمدن ترامپ جدیتر شده، مردم ایران فرصت دارند، ایران را به حاشیه امن هدایت کنند.