آقای وزیر ارتباطات! اگر نمی توانید فیلترینگ را بردارید، دلیلش را که می توانید بگویید/ مسائل پشت صحنهای وجود دارد؟
این روزها انفجار پیجرها و وسایل ارتباطی لبنان همه را شوکه کرده است. این عملیات نشان داد که برخلاف تصور سنتی که فکر میکنند با فیلترینگ میتوان جلوی نفوذ را گرفت، اتفاقاً استفاده از ویپیان نتیجه عکس دارد.
روزنامه هم میهن در سرمقاله خود نوشت:
اغلب سیاستهایی که اجرا میشود، به نتایجی خلاف هدف اولیه آنها منجر میشود. نمونه؟ فیلترینگ.
باعث تأسف فراوان است که بهرغم اتفاق نظر روشن مردم و کارشناسان و وعدههای روشن رئیسجمهور و نیز مواضع شخص وزیر ارتباطات؛ هنوز اقدامی عملی جدی در این مورد نشده است و بدتر اینکه هیچ توضیحی هم درباره چرایی ادامه آن داده نمیشود. گویی مجبوریم هر روز از آب آلوده مصرف کنیم و نهتنها هیچ اقدامی هم برای رفع آن صورت نمیگیرد، بلکه میگویند همین آب خوب است و بخورید.
اگر آقای وزیر قادر به حل این مسئله نیست؛ خوب است توضیح روشنی دهند که ماجرا چیست، حداقل مردم بدانند مانع کجاست یا چه کسانی مانع هستند؟ اگر اعلام نکنید، مسئولیت با آقای وزیر است.
اینجاست که فرد ناظر احساس میکند که یا سیاستگذاری دچار نفوذ شده است تا راه را برای نفوذیها هموار کند، یا منافع فاسد اقتصادی وجود دارد؛ که هر دو هم میتواند باشد و هر دو هم تحتپوشش دفاع از امنیت و ارزشها خود را نمایش میدهند. آنچه که بیش از هر چیزی موجب تعجب تداوم سیاست فیلترینگ میشود، مخالفت قریب به اتفاق سیاستمداران و فعالان مدنی و اجتماعی و کارشناسان با این سیاست نادرست و ویرانگر است. ولی در نهایت حتی وزیر هم شهامت کافی برای ورود به این بحث را ندارد.
ناچار باید نتیجه گرفت که مسائل پشت صحنهای وجود دارد که افکارعمومی از آن خبر ندارد. مختصر و مفید اینکه در هر صورت مسئولیت این سیاست زیانبار به عهده شخص آقای وزیر و دولت است.