نقد و تحلیل

حسین زاده: تنوع در طرح و بافت فرش، زیبایی‌‌های فرهنگی اقوام ایرانی را نشان می‌دهد

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، حسین‌زاده ضمن بازدید از بخش‌های مختلف موزه فرش، علت اهمیت و جایگاه فرش را در فرهنگ ایرانی برشمرد و گفت: همان طور که فرش از تار و پود تشکیل شده است، در تار و پود فرهنگ ما نقش هویتی دارد.

او افزود: ایرانی‌ها به زیبایی و زیبایی‌شناسی و زیبا کردن محیط زندگی خیلی اهمیت می‌دادند، این اهمیت مفهومی بوده است.

مدیر‌عامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایران‌گردی و جهان‌گردی یاد آور شد:  ایرانیان از گذشته انسان‌های خلاقی بوده‌اند و دوست داشتند هنر خودشان را به شکل‌های مختلفی به نمایش بگذارند. از این رو صنعت فرش که مخلوطی از هنر و خلاقیت بود در بین ایرانیان رواج بسیاری پیدا کرد.

حسین‌زاده در مورد اهمیت فرش در تاریخ ایران گفت: تاریخ انسان‌شناسی ایرانی دین بزرگی به صنعت فرش دارد. همان‌طور که می‌دانید ایران از قومیت‌ها و ملیت‌های مختلفی تشکیل شده است که هر کدام از این قومیت‌ها فرهنگ و تاریخی خاص برای خود دارند. یکی از جاهایی که می توان تفاوت و زیبایی‌های این فرهنگ‌ها را به خوبی پیدا کرد، در نوع طرح و بافت و حتی شیوه بافت فرش است.

او افزود: طراحی ظاهری محیط زندگی برای ایرانی‌ها با معماری ممزوج بوده است. یکی از مولفه‌های معماری ایرانی، اسلامی فرش بوده است و ایرانی‌ها به این موضوع خیلی اهمیت می‌دادند. شاید به همین دلیل است که هنوز هم موضوع فرش و دست بافته‌های ایران به‌عنوان یک موضوع خاص در دنیا به آن نگاه می‌شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا